Smakuje trochę jak drobna kasza więc idealnie nadaje się do sałatek lub potraw mięsnych.
Dziś podałam ją w sałatce z oliwkami, pomidorem i cebulką.
Wyszła pyszna, aromatyczna i bardzo pożywna, polecam.
Sałatka z komosą ryżową.
Składniki:
- 1 pomidor
- 3 dymki ze szczypiorem
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- garść posiekanych zielonych oliwek
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu balsamicznego
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej
Pomidora pokroiłam w kostkę wraz ze skórką.
Posiekałam dymki wraz ze szczypiorkiem.
Posiekałam natkę pietruszki.
Oliwki pokroiłam w plasterki, posiekałam czosnek.
Do miski włożyłam wszystkie składniki i wymieszałam.
Oliwę połączyłam z octem balsamicznym, solą i pieprzem i dobrze wymieszałam.
Polałam sosem sałatkę i wymieszałam.
Chłodziłam około godziny w lodówce.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Nenufary |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.