Sałatka w stylu meksykańskim, aromatyczna i przepyszna, polecam na jesienne długie wieczory.
Moja sałatka jest prosta w wykonaniu i szybko znika, polecam.
Sałatka z awokado, jaja i trybuli.
Składniki:
- garść trybuli
- 1 ząbek czosnku
- 2 szalotki
- 2 średnie pomidory
- 3/4 czerwonej papryki ramiro
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 1 awokado zielone
- 1 awokado brunatne hass
- sól niebieska Sierra Nevada
- świeżo mielony pieprz
- sok z 1 limonki
- 3 łyżki oliwy
Przygotowanie dania:
- Awokado przekroiłam wzdłuż, wyjęłam pestki, wyjęłam łyżeczką miąższ i pokroiłam go w kosteczkę, skropiłam sokiem z limonki.
- Nie wyrzucajcie pestki, jest znakomita na wszelkie dolegliwości, więcej Pestka z awokado - dlaczego ją jeść i po co?
- Drobno posiekałam paprykę, cebulę, pomidory wraz ze skórką, czosnek, dodałam do awokado, wymieszałam.
- Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i pokroiłam w kosteczkę.
- Dodałam sól do smaku, ja miałam całkiem zdrową sól niebieską Sierra Nevada ale dodajcie jaką macie.
- Na koniec dodałam oliwę oraz posiekaną trybulę i wymieszałam.
Smacznego.
Przepis kuchni meksykańskiej, autorski.
"Podróże małe i duże"
Rozlewisko rzeki Warty |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.