Napój jest pyszny, znakomicie gasi pragnienie, pobudza przemianę materii i smakuje wybornie, polecam moi mili.
Mango lassi sezamowe z limonką.
Składniki:
- 1 dojrzałe mango
- 400 ml zimnego jogurtu naturalnego 0%
- 250 ml filtrowanej wody
- sok z 1 limonki
- 1 łyżka pasty sezamowej tahini
Mango obrałam ze skórki, odcięłam miąższ od pestki i włożyłam do kielicha blendera.
Dodałam także schłodzony jogurt oraz sok z limonki, wodę i łyżkę pasty sezamowej tahini.
Całość zmiksowałam na gładki krem.
Przelałam do szklaneczek.
Smacznego.
Przepis kuchni indyjskiej autorski.
"Podróże małe i duże"
Sanktuarium w Licheniu |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.