Ta ze sklepu jest czasami dobra a czasami ma tyle składników dodatkowych że jest niesmaczna ale tego nie sprawdzimy zanim nie kupimy.
Proponuje zrobić sobie własną chałwę, smaki jakie lubicie, ilość jaką zjecie, z ulubionymi dodatkami.
Takie chałwowe kulki będą idealne na sylwestrowe przyjęcia z przyjaciółmi.
Dosłodzicie sobie czym tam lubicie i szybko bo w kilka minut kulki gotowe, zachęcam do lepienia.
Chałwowe kulki.
Składniki:
- 1 szklanka białego sezamu
- 1 łyżka miodu
- garść żurawiny
- Sezam włożyłam do młynka do mielenia kawy i mieliłam do momentu aż sezam zaczął się lepić.
- Trwa to krótko, wtedy do zmielonego sezamu dodałam miód i żurawinę, dobrze wymieszałam.
- Z masy formowałam kulki, na początku wydaje się że się nie da ale trochę pougniatałam w dłoni i lepią się dobrze.
- Kulki włożyłam do lodówki na godzinę i gotowe.
- Są pyszne.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Listopadowa czubajka kania |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.