To taka moja wariacja na bigos z jarmużu.
Jarmuż smaży się szybko a dodatek pestek granatu dodaje mu ostrości i charakteru.
Spróbujecie ze mną?
Jarmuż smażony z granatem.
Składniki:
- 4 - 5 gałązek jarmużu
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka smalcu z gęsi
- 4 - 5 łyżek soku z granatu
- pestki z granatu
- sól
- pieprz
Granat przekroiłam na połowę i wyjęłam pestki.
Na patelni rozgrzałam gęsi smalec, włożyłam posiekany czosnek i cebulę, chwilę smażyłam.
Potem dodałam jarmuż i smażyłam do miękkości podlewając sokiem z granatu, doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Jak jarmuż był już miękki posypałam go pestkami granatu.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Grzybienie |
4 komentarze
Nie przepadam za jarmużem, ale ten przepis wypróbuję. Serdecznie pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem czy Ci posmakuje? napisz koniecznie.
UsuńDawno nie zaglądałam i od razu wybuchowo:)))Pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli życzę:)))
OdpowiedzUsuńWybuchowo i pysznie, polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.