sobota, 3 grudnia 2016

Jarmuż smażony z granatem

Nie włożyłam granatu do jarmużu żeby wybuchł tylko aby smakował jeszcze wyborniej.
To taka moja wariacja na bigos z jarmużu.
Jarmuż smaży się szybko a dodatek pestek granatu dodaje mu ostrości i charakteru.
Spróbujecie ze mną? 
Jarmuż smażony z granatem. 

            Składniki:
  • 4 - 5 gałązek jarmużu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka smalcu z gęsi
  • 4 - 5 łyżek soku z granatu
  • pestki z granatu
  • sól
  • pieprz
Jarmuż umyłam, osuszyłam i oderwałam listki od łodyżki, porwałam na mniejsze kawałki.
Granat przekroiłam na połowę i wyjęłam pestki.
Na patelni rozgrzałam gęsi smalec, włożyłam posiekany czosnek i cebulę, chwilę smażyłam.
Potem dodałam jarmuż i smażyłam do miękkości podlewając sokiem z granatu, doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Jak jarmuż był już miękki posypałam go pestkami granatu.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Grzybienie

4 komentarze

  1. Nie przepadam za jarmużem, ale ten przepis wypróbuję. Serdecznie pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno nie zaglądałam i od razu wybuchowo:)))Pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli życzę:)))

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger