Polecam z czerwonymi krewetkami argentyńskimi tak jak podałam to ja.
Zupa kokosowo - pomidorowa z czerwonymi krewetkami.
Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego
- 400 ml mleka krowiego lub roślinnego
- 50 ml sosu rybnego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka pasty krewetkowej
- 1 ząbek czosnku
- 2 laski trawy cytrynowej
- 6 liści limonki kafir
- 1 szklanka soku pomidorowego
- 400 g świeżych krewetek argentyńskich
- listki kolendry do podania
Gotowałam jeszcze przez 10 minut.
Wcisnęłam do zupy czosnek, wymieszałam.
Krewetki umyłam, obrałam z pancerzyków, zostawiłam tylko ogonki aby łatwo je można było schwycić.
Włożyłam krewetki do gotującej się zupy i gotowałam 3 - 4 minuty.
Podałam posypane kolendrą.
Smacznego.
Przepis kuchni tajskiej autorski.
"Podróże małe i duże"
Na jeziorze ślesińskim |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.