Porcja warzyw codziennie wzmocni nasz układ immunologiczny i będziemy zdrowsi, dużo zdrowsi.
Polecam taką prostą sałatkę którą można zajadać cały dzień a nie tylko do obiadu.
Surówka z białej kapusty, selera i marchewki.
Składniki:
- 1/4 niedużej główki białej kapusty
- 2 nieduże marchewki
- 1/4 bulwy średniego selera
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki żurawiny
- 2 łyżki pestek dyni
- sól ziołowa do smaku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka kremu balsamicznego białego
Kapustę drobno poszatkowałam, posoliłam i odstawiłam na 30 minut aby zmiękła.
Dodałam potem do niej startą na dużych oczkach marchew i seler a także żurawinę, podpieczone na suchej patelni pestki dyni, wymieszałam.
Z jogurtu, szczypty soli ziołowej, miodu i kremu balsamicznego zrobiłam dressing i polałam surówkę, wymieszałam.
Odstawiłam surówkę na godzinę aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Warta |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.