wtorek, 29 listopada 2016

Surówka z białej kapusty, selera i marchewki

Pysznych surówek i sałatek o tej porze roku nigdy dość, bo i witamin nam brakuje i makro i mikroelementów.
Porcja warzyw codziennie wzmocni nasz układ immunologiczny i będziemy zdrowsi, dużo zdrowsi.
Polecam taką prostą sałatkę którą można zajadać cały dzień a nie tylko do obiadu. 
Surówka z białej kapusty, selera i marchewki.


                  Składniki:
  • 1/4 niedużej główki białej kapusty 
  • 2 nieduże marchewki
  • 1/4 bulwy średniego selera
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki żurawiny
  • 2 łyżki pestek dyni
  • sól ziołowa do smaku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka kremu balsamicznego białego

Kapustę drobno poszatkowałam, posoliłam i odstawiłam na 30 minut aby zmiękła.
Dodałam potem do niej startą na dużych oczkach marchew i seler a także żurawinę, podpieczone na suchej patelni pestki dyni, wymieszałam.
Z jogurtu, szczypty soli ziołowej, miodu i kremu balsamicznego zrobiłam dressing i polałam surówkę, wymieszałam.
Odstawiłam surówkę na godzinę aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Warta

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger