W rezultacie pyszny obiad na stole, lubicie steki?
Każdy przygotowuje je na swój jedyny i niepowtarzalny sposób aby były pyszne i soczyste.
Ja uwielbiam medium czyli średnio krwiste a Wy usmażcie sobie tak jak lubicie.
Zapraszam do kuchni.
Steki z antrykotu ze smażonymi rydzami.
Składniki:
- 2 steki z antrykotu po 250 g każdy
- sól różowa himalajska
- świeżo mielony pieprz
- olej do smażenia
- 300 g rydzów
- sól morska
- 3 gałązki rozmarynu
- 1 łyżka masła klarowanego
- pieprz świeżo mielony
Mięso umyłam i osuszyłam a potem lekko rozbiłam kostkami dłoni.
Natarłam steki olejem i grillowałam na gorącej patelni 3 razy po 2,5 minuty z każdej strony.
Po grillowaniu mięso odłożyłam na talerz, posoliłam i oprószyłam solą i pozwoliłam mu odpocząć przez 10 minut.
Jak mięso odpoczywało usmażyłam grzyby.
Najpierw je oczyściłam a potem podsmażyłam na rozgrzanym maśle klarowanym dodając na patelnię gałązki rozmarynu.
Grzyby smażyłam jakieś 8 - 10 minut.
Posoliłam i oprószyłam pieprzem.
Podałam steki z sałatą z pomidorami i jogurtem oraz ze smażonymi rydzami.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kolorowa jesień |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.