Jest pyszny a dzięki wysokiej temperaturze topnienia nadaje się do jedzenia nie tylko na zimno ale również grillowany czy smażony.
Polecam tą małą przekąskę, ser smażony podany z sosem malinowym jest niesamowity w smaku, kremowy i chrupiący zarazem.
Można go również włączyć w skład sałatek.
W Grecji smażony jest w specjalnych patelenkach, dość głębokich z dwoma uszkami, zwanych saganaki.
Zapraszam na pyszną przekąskę.
Smażony ser Halloumi.
Składniki:
- kostka sera Halloumi
- mąka do panierowania
- oliwa do smażenia
Kostkę sera Halloumi pokroiłam w centymetrowe plastry, które obtoczyłam w mące a potem smażyłam na rozgrzanej oliwie po 2 - 3 minuty z każdej strony.
Podałam z sosem malinowym.
Smacznego.
Przepis kuchni śródziemnomorskiej.
"Podróże małe i duże"
Grecja - Kanał Koryncki |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.