Teraz proponuję pastę z oliwkami które uwielbiam i twarogiem.
Pasta jest aromatyczna i bardzo smakowita.
Pasta z oliwkami i twarogiem.
Składniki:
- 300 g twarogu półtłustego
- 85 g oliwek zielonych z nadzieniem cytrynowym
- 2 szalotki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól morska
- pieprz
- szczypta słodkiej papryki czerwonej
- szczypta ostrej papryki czerwonej
Drobno posiekałam cebulkę szalotkę, szczypiorek, natkę.
Czosnek przecisnęłam przez praskę.
Oliwki drobno posiekałam, można zmiksować ale ja wolę jak mi coś pod zębem chrupie.
Twaróg rozgniotłam widelcem i połączyłam z całą resztą składników.
Dodałam sól i pieprz do smaku oraz obie papryki.
Pasta smaczniejsza jest schłodzona.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Jezioro ślesińskie |
4 komentarze
Kupuję Twój przepis. Miałam ochotę. Na coś...
OdpowiedzUsuńteraz już wiem. na taką pastę jak u Ciebie.
Pozdrawiam:)
Dziękuję Łucjo, pasta jest naprawdę pyszna, pozdrawiam.
UsuńZrobiłam podobną. Ta też wygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)*
Dziękuję Moniko, pozdrawiam. Wszystkie pasty z udziałem oliwek muszą być smakowite.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.