Dla mnie 2 kukurydze to jedzenia dość ale jak kto lubi.
Polecam jeść kukurydzę bo to źródło witamin i minerałów potrzebnych dla organizmu.
Kukurydza gotowana w mleku kokosowym.
Składniki:
- 3 kolby kukurydzy
- 400 ml mleka kokosowego
- 400 ml mleka krowiego
- 50 ml sosu rybnego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka pasty krewetkowej
- 1 ząbek czosnku
- 1 trawa cytrynowa
- 6 liści limonki kaffir
- listki kolendry do podania
Do garnka wlałam oba mleka, dodałam sos rybny, pastę krewetkową, listki kaffir, miód, masło, dodałam miód i rozgniecioną trawę cytrynową a także przeciśnięty przez praskę czosnek.
Włożyłam do garnka z mlekiem kukurydzę i gotowałam przez 10 - 15 minut aż była miękka.
Kukurydzę podałam polaną mlekiem i posypaną kolendrą.
Mleko przyda się do zupy o której wkrótce.
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Jagody tarniny |
2 komentarze
Kukurydza wygląda pysznie:))bardzo ją lubimy:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńTo tak jak my Reniu, dziękuję i pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.