Aromatyczny sos i delikatny, kremowy krem z kaszy manny, pyszny, polecam.
Kasza manna z musem z owoców lasu.
Składniki:
- 700 ml mleka
- 6 łyżek kaszy manny
- 2 łyżki syropu z agawy
- 200 g malin
- maliny i jeżyny do dekoracji
Kaszę mannę wsypałam na zimne mleko i ciągle mieszając doprowadziłam do wrzenia.
Gotowałam do momentu aż powstał gęsty, kremowy budyń.
Dodałam syrop z agawy i wymieszałam.
Maliny rozgotowałam pod przykryciem i przetarłam przez sito.
Mannę wylałam na talerze i udekorowałam sosem i owocami.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Wrześniowe wrzosy |
2 komentarze
O tak, właśnie na to mam ochotę ;)
OdpowiedzUsuńCzęstuj się Justka.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.