Polecam wszystkim wielbicielom płatków owsianych.
Islandzka owsianka - Hafragrautur.
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka mleka
- 3/4 szklanki wody
- szczypta soli
- cukier trzcinowy do posypania
- 1 łyżka masła
- garść rodzynków
- garść malin
Teraz dodałam masło wymieszałam.
Przełożyłam owsiankę do miseczek, posypałam cukrem, rodzynkami i malinami.
Smacznego.
Przepis kuchni islandzkiej.
"Podróże małe i duże"
Jezioro ślesińskie |
2 komentarze
Mniam, mniam. Wygląda apetycznie. No i samo zdrowie:)
OdpowiedzUsuńPolecam Mario do wypróbowania.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.