Ma w sobie wiele składników odżywczych i warto go zajadać.
Grillowany bakłażan jest pyszny a pestki granatu podkreślają jego wyjątkowy smak.
Polecam jako przystawkę, choć ja najadłam się nim na obiad.
Bakłażan z grilla z pestkami granatu.
Składniki: 3 porcje
- 3 średnie bakłażany
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- 1 owoc z granatu
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- kilka gałązek świeżej kolendry
- sól morska
- pieprz
- ocet balsamiczny do smaku
Przygotowanie:
- Bakłażany przekroiłam wzdłuż na połówki.
- Środek każdej połówki ponacinałam w kratkę nie uszkadzając skórki.
- Wierzch polałam obficie oliwą, oprószyłam solą i pieprzem.
- Bakłażany ułożyłam na patelni grillowej lekko naoliwionej.
- Grillowałam bakłażany około 20 minut.
- Zdjęłam z patelni, skropiłam octem balsamicznym i suto posypałam posiekaną natką pietruszki i kolendrą a także pestkami granatu.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Uroki jesieni |
2 komentarze
Wygląda bardzo smacznie:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo, polecam Reniu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.