Krem używam do deserów, ciast a także zajadam łyżką wprost ze słoika albo smaruję krakersy i pyszna przekąska gotowa.
Polecam gorąco taki krem, zasmakuje każdemu a mnóstwo witamin w organizmie i uodporni i wywoła uśmiech na twarzy.
Dyniowy krem z nerkowców.
Składniki:
- 1 szklanka nerkowców
- 3/4 szklanki pure z dyni hokkaido albo piżmowej
- 2 łyżki miodu
- szczypta soli
Nerkowce namoczyłam dzień wcześniej w zimnej wodzie na 24 godziny.
Jeśli macie blendery o dobrej mocy nie trzeba ich namaczać.
Dynię piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 30 minut, potem przestudziłam i zmiksowałam na pastę.
Nerkowce odcedziłam z wody, wsypałam je do kielicha blendera, dodałam pure z dyni, szczyptę soli oraz miód i zmiksowałam na gładki krem.
Jeśli zdarzyłoby się że krem jest za gęsty wystarczy dodać trochę zimnej wody.
Krem gotowy należy schłodzić a potem zajadać.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Sierpniowy wrotycz |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.