Płatki owsiane w postaci owsianki to najlepsze śniadanie pod słońcem a wzbogacone dynią i orzechami to istna bomba witaminowa, polecam na dobry początek dnia.
Dyniowa owsianka z orzechami.
Składniki: 2 porcje
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 3 łyżki pure z dyni
- 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego
- 2 łyżki nerkowców
- 2 łyżki orzechów arachidowych
- 2 łyżki pestek dyni
- 2 łyżki krokantu migdałowego
Płatki wsypałam do garnka, zalałam wodą i mlekiem i dodałam mleko skondensowane, zagotowałam i gotowałam pod przykryciem 5 minut.
Dodałam pure z dyni i wymieszałam.
Wyłożyłam do miseczek, posypałam uprażonymi orzechami i ziarnami.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Jesienny, żółty las |
6 komentarze
Smaczne śniadanko
OdpowiedzUsuńPyszne i pożywne.
UsuńBardzo ciekawa owsianka :) Na pewno pyszna :)
OdpowiedzUsuńPyszna i pożywna, polecam Madziu.
UsuńMniam :D
OdpowiedzUsuńZasmakowało? no i tak miało być.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.