piątek, 11 listopada 2016

Dyniowa owsianka z orzechami

A dziś na śniadanie zjedliśmy pyszną owsiankę, jak świętować to świętować.
Płatki owsiane w postaci owsianki to najlepsze śniadanie pod słońcem a wzbogacone dynią i orzechami to istna bomba witaminowa, polecam na dobry początek dnia.
Dyniowa owsianka z orzechami.


         Składniki: 2 porcje
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki pure z dyni 
  • 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego
          Posypka:
  • 2 łyżki nerkowców
  • 2 łyżki orzechów arachidowych
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki krokantu migdałowego
Orzechy i ziarna podprażyłam na suchej patelni, wystudziłam.
Płatki wsypałam do garnka, zalałam wodą i mlekiem i dodałam mleko skondensowane, zagotowałam i gotowałam pod przykryciem 5 minut.
Dodałam pure z dyni i wymieszałam.
Wyłożyłam do miseczek, posypałam uprażonymi orzechami i ziarnami.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Jesienny, żółty las

6 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger