Budyń jest mega czekoladowy i bardzo pachnący, jest bardzo zdrowy.
Polecam na deser albo na śniadanie.
Cały szkopuł polega na ugotowaniu kaszy jaglanej a potem już z górki.
Czekoladowy budyń jaglany.
Składniki: 4 porcje
- 1 szklanka kaszy jaglanej sypkiej
- 3,5 szklanki mleka
- 3 łyżki kakao
- garść daktyli
- 2 łyżki masła orzechowego
- wiórki czekolady do podania
Kaszę jaglaną przelałam wrzącą wodą i płukałam na sicie gorącą wodą kilka minut.
Kaszę zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem 25 minut.
Ugotowaną kaszę włożyłam do blendera, dodałam kakao, zmiksowane daktyle, masło orzechowe i zmiksowałam na gładki krem.
Jeśli jest za gęsty wystarczy rozcieńczyć go ciepłym mlekiem.
Podałam z wiórkami czekolady.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Las Puczniew |
4 komentarze
pyszny, chętnie taki zjemy :)
OdpowiedzUsuńPolecam gorąco.
UsuńBardzo lubię kaszę jaglaną muszę spróbować. Serdecznie pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Małgorzato i ja i polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.