Fajne, lekkie ciasto, puszyste i wilgotne, taka pianka, polecam zróbcie sobie i Wy.
Pracy niedużo a będziecie potem cieszyć się pysznym kawałkiem ciasta do kawy czy herbaty.
Ciasto Śnieżny puch.
Składniki: blaszka 20 x 20
Spód:
- 200 g herbatników kakaowych
- 500 g twarogu sernikowego zmielonego
- 3 łyżki cukru pudru trzcinowego
- 2 śnieżki - bita śmietana w proszku
- 1 szklanka mleka
- 2 galaretki cytrynowe
- 500 ml wrzącej wody
- 6 łyżek wiórków kokosowych
- 1 duża łyżka masła
- 1 łyżka cukru trzcinowego
Śnieżki zalałam mlekiem i ubijałam aż stały się puszystą masą.
Dodałam do ubitych śnieżek cukier puder i zmielony ser, wymieszałam.
Potem cienkim strumieniem wlewałam ostudzoną galaretkę i miksowałam aż składniki się połączyły.
Na dno blaszki wyłożyłam folię i ułożyłam na niej herbatniki.
Na herbatniki wylałam masę serową.
Wstawiłam ciasto do lodówki.
Jak ciasto tężało zrobiłam posypkę.
Do garnka włożyłam masło, rozpuściłam, dodałam cukier i wiórki i smażyłam aż kokos się zrumienił.
Ostudzoną posypką posypałam wierzch ciasta.
Smacznego.
Przepis z sieci.
"Podróże małe i duże"
Ślesin - Oberża Pod Kulawą Gęsią |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.