Nasze ulubione dodatki sprawią że pita będzie pożywna i smakowita.
Popróbujemy stworzyć coś pysznego?
Pity po polsku.
Składniki:
- 5 chlebków pita
- 2 pomidory Lima
- 1 duży ogórek małosolny lub kiszony
- 1 czerwona cebula
- sos ailloli czyt. ajoli
- 2 średnie kiełbaski polskie
- kilka listków sałaty
Pomidory pokroiłam w plastry, ogórka także w plastry.
Cebulę pokroiłam w krążki, sałatę umyłam i osuszyłam.
Z kiełbasy zdjęłam osłonkę, porwałam na kawałki i podsmażyłam ją na patelni na małe skwareczki.
Chlebki pita podgrzałam w piekarniku aby były ciepłe i elastyczne, przekroiłam do połowy.
Do środka włożyłam łyżkę sosu a potem układałam pomidora, ogórka i cebulkę, po łyżce podsmażonej kiełbasy, wsunęłam liść sałaty i ponownie polałam sosem.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Czar pustych plaż - Ślesin |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.