Bardzo duża porcja zdrowia w tak cudnym deserze to znakomity pomysł dla łasuchów.
Popróbujcie koniecznie i czekam na wrażenia.
Ja tutaj dodałam malin świeżych ale znakomicie sprawdzą się mrożone.
Malinowy budyń jaglany.
Składniki: 2 porcje
- 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 1 i 3/4 szklanki wody
- szczypta soli
- 4 łyżki miodu
- 250 g malin
- 150 g jogurtu naturalnego
Kaszę wsypałam na sito i przelałam wrzątkiem, potem płukałam pod bieżącą, gorącą wodą kilka chwil.
Zagotowałam wodę ze szczyptą soli i wsypałam do niej przepłukaną kaszę jaglaną.
Gotowałam pod przykryciem 25 minut, nie mieszałam.
Ugotowaną kaszę przełożyłam do blendera, dodałam maliny, miód i jogurt i zmiksowałam na gładki krem.
Jeśli wydaje się że budyń już jest kremowy to miksujcie jeszcze 2 minuty.
Przełożyłam budyń do pucharków i udekorowałam świeżymi malinami.
Smakuje wybornie ciepły ale zimny też jest pyszny.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Drogowskazy w gwarze ochweśnickiej - Ślesin |
4 komentarze
Pyszne jest to Twoje czarowanie:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję Reniu, ono mnie napędza, buziaki.
UsuńPiękny kolor budyniu, muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńPolecam Małgorzato, jest pyszny.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.