Ja uzbierałam trochę kurek, muchomorów rdzawobrązowych i gołąbków zielonawych i one właśnie wylądowały na patelni. Zapach w całym domu obłędny.
Polecam serdecznie, proste a pyszne.
Makaron z grzybami leśnymi.
Składniki:
- 200 g makaronu tagliatelle
- 500 g grzybów leśnych mieszanych - kurki, muchomory rdzawobrązowe, gołąbki zielonawe
- duży pęczek listków kolendry
- sól morska
- pieprz
- 3 łyżki śmietanki 36 %
- 2 średnie cebule
- 2 łyżki masła klarowanego
Na patelni rozgrzałam masło klarowane i podsmażyłam na nim pokrojone w półplasterki cebule.
Jak cebule trochę zmiękły włożyłam na patelnię grzyby, smażyłam aż puściły sok a potem do momentu aż sok wyparował.
Dodałam wówczas śmietankę, sól i pieprz oraz posiekaną natkę kolendry, zagotowałam.
Makaron ugotowałam al'dente i wymieszałam z grzybami.
Na talerzu posypałam jeszcze świeżą kolendrą.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Muchomory rdzawobrązowe - jadalne |
2 komentarze
Bardzo lubię makarony, ze wszystkim :)
OdpowiedzUsuńBo makarony dobrze zrobione sa dobre na wszystko, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.