Ogórek sprawia że jest ona orzeźwiająca a limonka jeszcze bardziej podkręca ten smak.
Polecam serdecznie, spróbujcie.
Lemoniada ogórkowa z limonką.
Składniki:
- ok. 2 cm kawałek imbiru
- 1 nieduży ogórek zielony
- sok z 1 limonki
- 2 łyżki soku z agawy
- 800 ml wody mineralnej lekko gazowanej
- kilka gałązek koperku
Imbir obrałam i starłam na tarce.
Ogórka umyłam, osuszyłam i pokroiłam w plasterki wraz ze skórką.
Do dzbanka wlałam wodę mineralną, dodałam syrop z agawy, starty imbir, sok z limonki, plastry ogórka i dobrze wymieszałam.
Pozostawiłam na 30 minut aby smaki się przegryzły.
Przelałam lemoniadę do szklaneczek wraz z ogórkiem i udekorowałam gałązką koperku.
Można dodać kostki lodu ale jak zimno na dworze to nie koniecznie.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Zebry bezgrzywe |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.