"Jedz prawdziwe jedzenie. Pięć zasad utrzymania zdrowego mózgu i ciała" Julie Montagu.
Książkę otrzymałam dzięki uprzejmości Zdrowe Podejście.
Julie Montagu jest znawczynią holistycznych metod uzdrawiania i jedną z najpopularniejszych brytyjskich instruktorek jogi oraz ekspertek w dziedzinie prawidłowego jedzenia.
Występuje w telewizyjnym show Ladies of London.
Wykreowała własną linię energetyzujących przekąsek opartych o superżywność.
Wielu z nas już wie, że większość diet po prostu nie działa.
Co więcej
zaczęliśmy częściej chorować i przybierać na wadze dokładnie wtedy, gdy
rozpoczęliśmy liczenie kalorii i jedzenie wszystkiego, tylko nie
prawdziwego, zdrowego jedzenia.
Dzięki tej książce będziesz mógł
powrócić do korzeni i dokonać pozytywnych wyborów żywieniowych.
Pozwolą
Ci one zwiększyć spożycie pięciu grup żywności, które są najważniejsze
dla utrzymania zdrowego mózgu i ciała.
Co to jest superżywność dowiecie się z kart książki.
Zwiększenie spożycia pięciu grup żywności pozwoli Ci utrzymać stan zdrowego ciała i mózgu.
Proste zasady dla zdrowia to:
1.Zjadaj jedno zielone warzywo dziennie
2.Zachowaj zdrowe serce dzięki pełnoziarnistym zbożom
3.Skończ z rafinowanym cukrem, od dziś używaj tylko naturalnych substancji słodzących np. miodu
4.Pożegnaj oleje rafinowane i zamień je na nierafinowane
5.Jedz zdrowe tłuszcze
6.Włącz do swojej diety superżywność
7.Jedząc na mieście przestrzegaj pięciu prostych reguł
Tego dowiemy się w I części, natomiast w II odnajdziemy proste zasady dzięki którym zachowasz szczęście oraz niewyczerpalną energię.
Dowiesz się jak wprowadzić do codziennej diety komosę ryżową, kaszę
jaglaną, brązowy ryż, płatki owsiane oraz kaszę gryczaną, które odżywią
Twój organizm.
Nauczysz się stosować zdrowe tłuszcze czyli oliwę z
oliwek, olej kokosowy oraz olej lniany, aby zyskać więcej energii.
Uzupełnisz dietę o jagody goji, nasiona chia, spirulinę, pyłek pszczeli
oraz kakao, które należą do superżywności i są gwarantem
długowieczności.
Cukier zastąpisz zdrowym miodem, syropem ryżowym czy
klonowym, cukrem daktylowym lub kokosowym.
Autorka podaje wiele
przepisów na potrawy, wyjaśnia ich wartość odżywczą i udostępnia szereg
pomysłowych sposobów na uwzględnienie powyższych produktów w codziennej
diecie.
Polecam książkę serdecznie, zawiera bardzo ciekawe informacje i szybko się ją czyta aby potem wcielić wszystkie zasady w życie.
Zdrowie i energia bez liczenia kalorii.
wtorek, 11 października 2016
"Jedz prawdziwe jedzenie. Pięć zasad utrzymania zdrowego mózgu i ciała" Julie Montagu - recenzja książki
Zobacz również
Tagi:
W ŚWIECIE KSIĄŻKI
Fotografie na blogu
Wszystkie zdjęcia załączane do przepisów są moją własnością i bardzo proszę pytaj o zgodę jeśli chcesz ich użyć, na pewno się zgodzę, jak również podaj odnośnik do ich autora jeśli odnosisz się do przepisu - tak niewiele a będzie mi bardzo miło. Kontakt.
4 komentarze
Ciekawi mnie, pewnie kiedyś i u mnie na półce wyląduje ;)
OdpowiedzUsuńPolecam Jud gorąco, warta przeczytania i wdrożenia w życie.
UsuńMnie też zaciekawiła ta książka :) Zwłaszcza, że po przeczytaniu kilku punktów tutaj okazuje się, że wiele rzeczy robię źle..
OdpowiedzUsuńNo to faktycznie może warto to zmienić? Pozdarawiam i dzięki za opinię.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.