Dziki łosoś z Alaski nie ma takiego pięknego koloru jak ten pacyficzny, jest prawie sinawy ale mega pyszny.
Jak tylko uda się Wam zakupić to przyrządźcie sobie koniecznie.
Dziki łosoś z Alaski z grilla i grillowane szparagi.
Składniki:
- 2 kawałki fileta z łososia po ok. 300 g każdy
- pieprz czosnkowy
- sól morska
- kozieradka
- olej
- pęczek szparagów zielonych
- 1 łyżeczka masła
- 3 torebki aluminiowe do grillowania
Szparagi umyłam i odłamałam im końcówki, włożyłam do jednej torebki aluminiowej do pieczenia na grillu.
Do torebki włożyłam także łyżeczkę masła oraz sól, zamknęłam torebkę.
Każdy kawałek łososia natarłam pieprzem czosnkowym, kozieradką oraz skropiłam olejem i włożyłam każdy do oddzielnej torebki.
Grillowałam rybę i szparagi około 20 - 30 minut.
Wyjęłam rybę z torebki a obok ułożyłam szparagi.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Słoneczniki |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.