Taki właśnie jest makaron z serem.
Pamiętam takie makarony z dzieciństwa i smak wyborny, babcia posypywała go jeszcze cukrem, pycha.
Ja trochę przepis unowocześniłam i wyszedł pyszny obiad, polecam.
Makaron czekoladowy z prawdziwym kakao produkuje E.Wedel, jest ok na słodko i wytrawnie i dlatego go polecam.
Czekoladowy makaron z serem i borówką amerykańską.
Składniki:
- 300 g makaronu czekoladowego
- 400 g tłustego twarogu
- 100 ml kwaśnej śmietany 12 %
- 1 łyżka dżemu brzoskwiniowego
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- szczypta zmielonych goździków
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 szklanki borówki amerykańskiej
- dżem z wiśni do podania
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie, odcedziłam.
Twaróg rozgniotłam i dokładnie wymieszałam z dżemem brzoskwiniowym, kurkumą, goździkami, cynamonem i śmietaną.
Twarogiem posypałam ugotowany makaron.
Już na talerzu posypałam borówkami i udekorowałam dżemem wiśniowym.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Jagody |
2 komentarze
OO jaki ciekawy przepis :) muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzenia mojej strony https://www.facebook.com/ciastovelove/ :)
Dziękuję za zaproszenie, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.