Cynamon i gałka muszkatołowa nadają owsiance jedynego i niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Polecam gorąco, następnym razem dodam jeszcze owoce, może mango albo banana.
Owsianka po jamajsku.
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 2 szklanki wody
- 6 łyżek słodzonego mleka zagęszczonego
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
Następnie dodałam mleko zagęszczone, cukier trzcinowy, śmietanę i wanilię i dobrze wymieszałam aby składniki się połączyły.
Przełożyłam owsiankę do pucharków, posypałam cynamonem i gałką muszkatołową.
Smacznego.
Przepis kuchni Jamajki
"Podróże małe i duże"
Dziewięćsił bezłodygowy |
2 komentarze
Nawet owsiankę zmienisz w danie wyjątkowe:)))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńDziękuję Ci bardzo Reniu, rumieńcem spłoniłam się.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.