Są pyszne, aromatyczne, chrupiące i można ich zjeść dużo....dużo za dużo ha ha, ja tak mam, buraczki to moje pozytywne wspomnienie z dzieciństwa.
Polecam i Wam, wypróbujcie.
Kokosowe buraczki.
Składniki:
- 500 g upieczonych buraków ćwikłowych
- 2 pełne łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 2 łyżki mąki pszennej
- 200 ml mleka kokosowego
- sól do smaku
- cukier do smaku
- 2 łyżki octu z chabra lub innego delikatnego
Potem po wystudzeniu obrałam je i starłam na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzałam olej kokosowy i zasmażyłam na nim obie mąki, potem wlałam na patelnię mleko kokosowe i zagotowałam ciągle mieszając.
Buraczki włożyłam do kokosowej zasmażki, dodałam ocet, sól i cukier do smaku i wymieszałam.
Gotowe buraczki zajadamy do obiadu lub same, smakują wybornie.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Jeżówka |
8 komentarze
I ja uwielbiam buraczki, Twoja kompozycja bardzo mi się podoba - muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńSa pyszne i pachnące, polecam.
UsuńDorotko,
OdpowiedzUsuńjak zwykle bardzo interesujący przepis.
Skorzystam, jesteśmy smakoszami tego bardzo smacznego i zdrowego warzywa.
Pozdrawiam:)
Polecam Łucjo, napisz czy smakowało? Pozdrawiam.
UsuńBuraczki są zdrowe i na pewno zrobię w/g Twojej wersji.
OdpowiedzUsuńBuraczki są zdrowe i mega pyszne, zajadam ugotowane jak jabłko.
UsuńPolecam z mojego przepisu.
Ostatnio w pracy się naśmiewałyśmy z koleżanką, że w sumie do wszystkiego można dodać mleczko kokosowe. Na buraki jednak nie wpadłyśmy ;) Koniecznie spróbuję!
OdpowiedzUsuńFanki mleka kokosowego tak jak ja? witam w klubie. Z buraczkami jest pyszne.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.