Często kupuje ją w Biedronce i przyrządzam na różne sposoby a tym razem z braku czasu krótko ją podsmażyłam i pyszne danie wjechało na stół.
Popatrzcie, poczytajcie, kupujcie kapustę i usmażcie, zasmakuje na pewno.
Kapusta Pac choi smażona z sezamem.
Składniki:
- 1 kapusta pac choi
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 1 łyżka sezamu białego
Na patelni rozgrzałam olej z masłem i wrzuciłam na nią kapustę, smażyłam kilka minut aż kapusta zmiękła ale nie sflaczała, ma być jędrna.
Na koniec wsypałam na patelnię sezam i chwilę jeszcze smażyłam.
Podałam ze smażoną mortadelą włoską.
Chińska kapusta z włoska kiełbasą smakowały wybornie.
Smacznego.
Przepis autorski
"Podróże małe i duże"
Klon palmowy |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.