Bardzo szybko można z niej wyczarować pyszną potrawę czy dodatek do obiadu.
Tym razem podsmażyłam kapustę z papryką i dzięki temu miałam znakomity dodatek do obiadu z pampuchami i gulaszem.
Polecam serdecznie.
Składniki:
- 2 kapusty pac choi
- 1 papryka biała
- 2 papryczki chili bez pestek
- 1 łyżka masła klarowanego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki kozieradki
Papryczki chili posiekałam bez pestek.
Na maśle podsmażyłam kapustę i paprykę, po czym dodałam sos sojowy i kozieradkę.
Dusiłam kapustę pod przykryciem 10 minut.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Motylkowo |
2 komentarze
co to jest kozieradki?
OdpowiedzUsuńKozieradka pospolita, roślina przyprawowa uprawiana na całym świecie, w Polsce również.
UsuńJest również roślina zielarską, pachnie trochę jak maggi.
Wspaniała przy leczeniu wrzodów żołądka.
W potrawach jest aromatyczna i nie potrzeba soli tyle daje potrawie smaku i aromatu.
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.