Zamroziłam dużo jagód i będę sobie go gotowała zimą na poprawę nastroju.
Polecam gorąco, polubicie go, deser wyśmienity.
Jagodowy budyń jaglany.
Składniki: 2 porcje
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej suchej
- 1 szklanka wrzącej wody
- szczypta soli
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 3 łyżki miodu
- 300 g jagód
Zagotowałam wodę, dodałam sól i wsypałam przepłukaną kaszę.
Gotowałam pod przykryciem nie mieszając przez 20 minut.
Kaszę po ugotowaniu zmiksowałam blenderem ręcznym na gładki krem, po czym dodałam jogurt, jagody i miód i dalej miksowałam na gładki budyń
Podałam na gorąco ale równie dobrze smakuje na zimno.
Przyozdobiłam kleksem jogurtu i jagodami.
Jeśli nie lubicie pestek z jagód, wystarczy je wcześniej zmiksować i przetrzeć przez sito a na końcu dodać do budyniu.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Perłowiec malinowiec i wrzosy |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.