Dzięki "klejowi" który jest w mięsie jest treściwy i pachnący i bardzo smakowity.
Taki gulasz robię najczęściej do klusek które znakomicie "pływają" w tym znakomitym sosie.
Polecam gorąco.
Gulasz z pręgi wołowej.
Składniki:
- 750 g pręgi wołowej
- 2 łyżki mąki ryżowej
- 3 duże cebule
- 500 ml wody
- 1/2 łyżeczki soli kala namak
- 2 łyżki ziela kocanki
- 1 łyżeczka kozieradki mielonej
- 3 łyżki sosu sojowego
- olej do podsmażenia
- Mięso osuszyłam i pokroiłam na kawałki.
- Obtoczyłam kawałki mięsa w mące i obsmażyłam na złoty kolor na oleju.
- Potem zalałam mięso wodą, dodałam kozieradkę, kocankę, sól kala namak, pokrojone w piórka cebulę oraz sos sojowy i dusiłam mięso pod przykryciem przez 90 minut.
- Doprawiłam do smaku solą, jeśli trzeba.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Koźlarz |
2 komentarze
Ale pysznie to wygląda, z chęcią bym zjadła.
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :-)
http://www.mecooks.com/pl/
Zachęcam do wypróbowania, dzięki.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.