Polecam serdecznie zwłaszcza teraz jak arbuzy są aromatyczne i jeszcze bardziej soczyste.
Szybka w wykonaniu i rewelacyjna w smaku, polecam.
Arbuzowa galaretka z truskawkami.
Składniki:
- 1500g arbuza obranego
- 10 truskawek
- 2 łyżki cukru pudru trzcinowego
- sok z 1 limonki
- 2 pełne łyżki żelatyny
- 1/3 szklanki wody
Przygotowanie:
- Arbuza obrałam i zmiksowałam z cukrem pudrem i przecedziłam przez sito aby oddzielić pestki.
- Sok z arbuza wymieszałam z sokiem z limonki.
- Żelatynę rozpuściłam w wodzie i wymieszałam z sokiem arbuzowym.
- Przelałam galaretkę do pojemniczków i do każdego włożyłam wcześniej umyte i pokrojone truskawki.
- Włożyłam pojemniki do lodówki na 2 - 3 godziny.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Impresje słonecznikowe |
2 komentarze
Prawdziwe smakołyki.
OdpowiedzUsuńMiłej niedzieli.
Dziękuję Łucjo,pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.