Zrobiłam z niej cukier miętowy, idealny będzie do deserów czy nawet do napojów.
Polecam gorąco, pachnie w całym domu.
Cukier miętowy.
Składniki:
- 1 szklanka cukru drobny kryształ
- 1/2 szklanki listków mięty
Przygotowanie:
- Listki mięty umyłam, osuszyłam, włożyłam do misy blendera.
- Dodałam cukier i zmiksowałam razem.
- Można także utłuc cukier z miętą w moździerzu.
- Rozsypałam cukier na tacy i suszyłam mieszając co jakiś czas aby się nie zbrylił.
- Po 24 godzinach cukier jest suchy a pachnie w całym domu.
- Przełożyłam go do słoika i szczelnie zamknęłam.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Tuż przed żniwami |
6 komentarze
Super pomysł. Mam miętę, więc pewnie wypróbuje 😊 pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPolecam gorąco.
UsuńPierwszy raz o tym słyszę. Do czego go używasz?
OdpowiedzUsuńJak napisałam w poście do deserów, słodzenia herbaty czy aromatyzowania jogurtu.
UsuńO ja cię, nigdy nie widziałem takiego cukru.
OdpowiedzUsuńNo popatrz jaka niespodzianka.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.