No ale zrobiłam, spróbowałam i powiem szczerze że jest rewelacyjny i niczym nie ustępuje twarogowi zwierzęcemu.
Polecam serdecznie, na pewno Wam posmakuje.
Twarożek wegański z migdałów.
Składniki:
- 2 szklanki blanszowanych migdałów
- 1 szklanka przegotowanej letniej wody
- sok z 1 cytryny
- sól
- 1 ząbek czosnku
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- rzodkiewki
- szczypiorek
Tak więc blanszowane migdały zalałam wodą, do wysokości migdałów i odstawiłam na 24 godziny.
Następnego dnia odcedziłam i zmiksowałam migdały z sokiem z cytryny, dolewając przegotowaną wodę i to ile jej użyjecie zależy od Was i od tego jaki gęsty twarożek chcemy uzyskać, może to być 200 ml albo 250.
Teraz dodałam sól do smaku, oliwę oraz posiekany czosnek i wymieszałam.
Na koniec dodałam pokrojone rzodkiewki i posiekany szczypiorek i jeszcze raz wymieszałam.
Schłodziłam 30 minut w lodówce.
Smacznego.
Przepis kuchni wegańskiej
"Podróże małe i duże"
Las w Julianowie |
4 komentarze
Wyglada idealnie!
OdpowiedzUsuńNigdy bym nie powiedziała, że jest 'fałszywy' ;) :)
To prawda, w smaku tez trzeba się dojadać migdałów. Warto spróbować samemu.
UsuńZawsze zadziwiasz swoimi daniami i pomysłami:)))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńTak myślisz? no to super, pozdrawiam Reniu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.