Delikatny szpinak z czekoladowym makaronem i do tego dwa sery, idealne połączenie i godne spróbowania.
Polecam każdemu wielbicielowi czekolady bo smakuje tutaj wybornie.
Makaron czekoladowy ze szpinakiem, gorgonzolą i fetą.
Składniki:
- 200 g makaronu wstęgi ozdobne z kakao
- 500 g szpinaku
- 100 g sera feta
- 80 g sera gorgonzola
- 4 ząbki czosnku
- oliwa do smażenia
- sól
- pieprz
- 1 łyżka ziół włoskich liofilizowanych
- 2 - 3 łyżki posiekanych listków bazylii
- 1/2 szklanki wody z gotowania makaronu
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie al'dente, odcedziłam, pozostawiłam z gotowania 1/2 szklanki wody.
Szpinak umyłam, osuszyłam i posiekałam.
Na patelni rozgrzałam oliwę i włożyłam szpinak, posoliłam go i posypałam pieprzem.
Smażyłam aż puścił sok a potem cały odparował i wtedy dodałam posiekany czosnek oraz zioła liofilizowane a także wodę z makaronu, wymieszałam.
Włożyłam na patelnię makaron i wymieszałam.
Na talerzu wyłożyłam porcję makaronu ze szpinakiem i posypałam pokruszoną fetą i gorgonzolą oraz posiekaną bazylią.
Smacznego.
Przepis autorski..
"Podróże małe i duże"
Pachnące goździki |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.