Czegóż chcieć więcej od deseru, ma być pyszny i zdrowy i ten właśnie taki jest.
Polecam serdecznie, spróbujcie też z innymi owocami, może jagodowy? albo malinowy? ja spróbuje na pewno.
Truskawkowo - jaglany budyń.
Składniki:
- 1/3 szklanki sypkiej kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 300 g truskawek
- 2 łyżki cukru trzcinowego
Przygotowanie:
Źródło.
- Na sito wysypałam kaszę jaglaną i płukałam dość ciepłą wodą kilka minut.
- Wsypałam kaszę do garnka, wlałam mleko i zagotowałam pod przykryciem.
- Gotowałam kaszę 15 minut pod przykryciem, na małym ogniu nie mieszając i nie otwierając garnka.
- Jeszcze ciepłą kaszę zmiksowałam z cukrem i truskawkami, wcześniej umytymi i obranymi, na gładki budyń.
- Jeśli jest za gęsty wystarczy dodać kilka truskawek i zmiksować.
- Pyszny jest ciepły a jeszcze pyszniejszy na zimno.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Ciechocinek w słońcu |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.