Tutaj trochę posiekałam, trochę zmiksowałam i w rezultacie powstał pyszny sos.
Ja zajadam go do kanapek czy sam ale tutaj pełna dowolność, smakuje zawsze.
Popatrzcie, rozważcie i siekajcie.
Salsa z awokado i papai.
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól morska
- 1 nieduża dojrzała papaja
- 100 ml oliwy
- sok z 1/2 cytryny
- pieprz
- 1 ząbek czosnku
- Awokado przekroiłam wzdłuż na połowę, wyjęłam pestkę a miąższ wyjęłam łyżeczką, przełożyłam go do blendera.
- Do blendera dodałam także czosnek, oliwę, posiekaną natkę, sok z cytryny i zmiksowałam na gładki krem.
- Papaję obrałam ze skórki, wyjęłam pesteczki i drobniutko posiekałam.
- Dodałam posiekaną papaję do awokado, doprawiłam do smaku solą i pieprzem i wymieszałam.
- Schłodziłam salsę w lodówce.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Majowa wiosna |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.