Dwa składniki by potem cieszyć się pyszną pastą.
Warto ja zrobić samemu bo nie potrzeba tutaj jakiś specjalnych umiejętności, wystarczy dobry blender.
Polecam, jedzmy ją na zdrowie.
Pasta - krem z orzechów włoskich.
Składniki:
- orzechy włoskie
- miód do smaku
Potem orzechy odcedziłam, osuszyłam i przełożyłam do misy blendera.
Miksowałam do momentu aż powstała pasta, potem do pasty dodałam łyżkę miodu - możecie dodać wedle smaku i ponownie zmiksowałam.
Przechowujemy w lodówce, idealna do naleśników, placuszków albo z chlebem, do przekładania ciast.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Ciechocinek wiosną |
6 komentarze
Trzeba zrobić.
OdpowiedzUsuńTrzeba koniecznie i napisz czy smakowała?
UsuńFaktycznie niezwykle prosto można przygotować fajną pastę:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńJest znacznie zdrowsza a jaka pyszna.
UsuńMam swoje orzechy. Dziękuję za przepis 😆
OdpowiedzUsuńBędziesz zadowolona, na pewno.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.