Kaszę uwielbiam na różne sposoby a tak podana z warzywami smakuje wyśmienicie, polecam.
Wykorzystałam tutaj bób i szpinak a także pomidory, wszystko to co lubię.
Zaczynamy gotować?
Kaszotto z dodatkiem bobu, pomidorów i szpinaku.
Składniki:
- 300 g bobu
- 2 łyżki oliwy
- 2 cebule czerwone wraz ze szczypiorem
- 2 pomidory
- 1/2 szklanki kaszy pęczak
- 500 ml bulionu wołowego
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 młodego kabaczka
- garść szpinaku
- sól morska
- pierz do smaku
- Najpierw ugotowałam bób w osolonej i lekko pocukrzonej wodzie, przestudziłam i obrałam ze skórki.
- Posiekałam drobno pomidory wraz ze skórką.
- Posiekałam drobno cebulę wraz ze szczypiorem.
- Na patelnię wlałam oliwę, włożyłam cebulę i smażyłam aż się zeszkliła, dodałam teraz kaszę i smażyłam 5 minut.
- Teraz na patelnię wlałam wino i dodałam pomidory, wymieszałam i wlałam bulion wołowy i gotowałam 20 minut.
- Dodałam teraz umyty i pokrojony szpinak i pokrojonego w kostkę kabaczka wraz ze skórką.
- Gotowałam 5 minut.
- Jak kaszotto jest za gęste dodać więcej bulionu.
- Na koniec dodałam obrany bób i posiekany koperek i wymieszałam.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Łany zbóż w lesie |
4 komentarze
Uwielbiam bób pod każdą postacią!
OdpowiedzUsuńWypróbuj zatem i pod taką postacią, polecam.
UsuńWłaśnie wypróbowałam Twój przepis. Polecam każdemu. Pyszności
OdpowiedzUsuńCiesze się, poproszę zdjęcie potrawy.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.