Na dno tost, potem ulubione warzywa i na koniec jajo, do piekarnika i w kilka minut danie gotowe a zapewni nam energię na długo, polecam gorąco.
Jaja zapiekane na tostach w kokilkach.
Składniki: 2 porcje
- 2 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
- 1 duży pomidor
- 2 jaja
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki posiekanego estragonu
- sól
- pieprz
- 80 g kiełbasy chorizo
- masło do smarowania kokilek
Każdą kokilkę posmarowałam masłem, wcisnęłam do niej kromkę chleba, włożyłam kiełbasę, potem pomidora, posoliłam i oprószyłam pieprzem, posypałam posiekanym estragonem
i na wierzch wbiłam jajo.
Wstawiłam kokilki do piekarnika nagrzanego do 190 C z opcją grzania góra/dół i zapiekałam 20 minut.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Ananas |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.