Polecam także w domu na obiad czy śniadanie, wybór należy do Was.
Ja najczęściej zabieram ją do pracy, tam mi smakuje najlepiej.
Sałatka fasolowa.
Składniki:
- 200 g sera limburskiego
- 250 g sera Blue Village
- 1 puszka czerwonej fasoli - 425 ml
- 1 puszka ananasa w syropie
- 1 puszka kukurydzy konserwowej - 425 ml
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka ziół toskańskich
- 1 puszka białej fasoli - 212 ml
- pęczek dymki ze szczypiorem
Dymkę wraz ze szczypiorem pokroiłam drobno.
Osączyłam fasolę i kukurydzę i dodałam do miski.
Ananasa osączyłam i pokroiłam na kawałki, dodałam do sałatki.
Z majonezu i jogurtu zrobiłam sos i polałam sałatkę, oprószyłam solą i pieprzem, dodałam zioła toskańskie, wymieszałam.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Konstantynów Łódzki |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.