Lekkie ciasto jogurtowe i do tego orzechy i jagody goji, czyli chrupiące placuszki.
Podałam je z nawłociowym miodem ale tutaj pełna dowolność, co kto lubi.
Zapraszam na pyszne śniadanie, podwieczorek czy kolację.
Na jaki posiłek najchętniej zajadacie takie placki?
Placki z maślanki z jagodami goji i orzechami.
Składniki:
- 3 szklanki maślanki
- 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
- 100 g jagód goji
- 1 szklanka mąki pszennej graham T 1850
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mąkę wymieszałam z proszkiem do pieczenia, wsypałam do masy maślanej i wymieszałam dokładnie.
Odstawiłam ciasto aby "odpoczęło" na 15 minut.
Piekłam placuszki na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.
Podałam z miodem.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Makowa panienka |
2 komentarze
Ojejku jakie pomysłowe placuszki :)
OdpowiedzUsuńCieszę się że przypadły Ci do gustu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.