sobota, 25 czerwca 2016

Placki z maślanki z jagodami goji i orzechami

Propozycja na dziś to placki z pysznymi wkładkami.
Lekkie ciasto jogurtowe i do tego orzechy i jagody goji, czyli chrupiące placuszki.
Podałam je z nawłociowym miodem ale tutaj pełna dowolność, co kto lubi.
Zapraszam na pyszne śniadanie, podwieczorek czy kolację.
Na jaki posiłek najchętniej zajadacie takie placki?
Placki z maślanki z jagodami goji i orzechami.

                       
                      Składniki:
  • 3 szklanki maślanki
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 100 g jagód goji
  • 1 szklanka mąki pszennej graham T 1850
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Do miski wlałam maślankę, dodałam jagody goji, posiekane orzechy oraz sól i wymieszałam.
Mąkę wymieszałam z proszkiem do pieczenia, wsypałam do masy maślanej i wymieszałam dokładnie.
Odstawiłam ciasto aby "odpoczęło" na 15 minut.
Piekłam placuszki na suchej patelni z obu stron na złoty kolor. 
Podałam z miodem.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Makowa panienka

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger