Często liście wkładam do kiszenia ogórków małosolnych ale te na zimę kiszę z korzeniem chrzanu.
To błąd bo liście te młode są pyszne, aromatyczne i smakują delikatniej niż korzeń a mają tyle samo witamin i mikroelementów jak i korzeń.
Czemu zatem nie dodać liści chrzanu do pasty? no to zaczynamy.
Pasta z awokado i liści chrzanu.
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- sok z 1/2 cytryny
- 1 szalotka
- 1 łyżeczka chrzanu
- 2 liście młodego chrzanu
- sól morska
Przełożyłam miąższ awokado do blendera, dodałam posiekaną szalotkę oraz sok z cytryny i sól i zmiksowałam na gładki krem.
Listki chrzanu posiekałam drobno i dodałam do pasty, dodałam także łyżeczkę startego chrzanu, wymieszałam.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Mgły nad łąkami |
4 komentarze
Przypuszczam, że smakuje jak delikatne wasabi.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis.
Pozdrawiam:)
Smakują wybornie, wasabi nie jest za mocne nawet to delikatne. Smakuja naszym polskim chrzanem.
UsuńIntrygujące połączenie :) Lubię takie nietypowe zestawienia smaków :D
OdpowiedzUsuńNietypowe i smakowite, polecam Asiu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.