Rezultat jest rewelacyjny, chrupiące warzywa i orzechowy posmak kaszy zatopione w mleczku kokosowym, popróbujcie, warto.
Pysznie i zdrowo.
Mix kaszy z warzywami i kurczakiem.
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 1 średnia cukinia
- 1 szklanka kaszy orkiszowej
- 1 szklanka kaszy bulgur
- 1 papryka czerwona
- 3 ząbki czosnku
- garść świeżego oregano
- 2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 - 3 łyżki sosu ostrygowego
- 150 ml mleczka kokosowego
- olej kokosowy do smażenia
- sól morska
- pierz
- garść kiełków rzeżuchy
Najpierw ugotowałam kasze czyli każdą wsypałam do oddzielnego garnka i zalałam każdą 1,5 szklanki wody, lekko posoliłam.
Bulgur gotowałam 15 minut a orkiszową 10 minut.
Filet z kurczaka pokroiłam w kostkę.
Cukinię wraz ze skórką pokroiłam w plasterki a paprykę w kostkę.
Cebulę pokroiłam w piórka a czosnek posiekałam.
Na oleju podsmażyłam mięso, zdjęłam z patelni i podsmażyłam plasterki cukinii i zdjęłam z patelni.
Na patelnię włożyłam teraz paprykę i cebulę i dusiłam 5 minut.
Dodałam oregano i czosnek, koncentrat pomidorowy i sos ostrygowy.
Posoliłam i dodałam pieprzu do smaku.
Teraz wlałam mleczko kokosowe i dusiłam 5 minut, włożyłam mięso i cukinię i jeszcze dusiłam 5 minut.
Podałam z mixem kaszy i grubo posypałam kiełkami z rzeżuchy, a także z kleksem jogurtu.
Smacznego.
Przepis Przemek.
"Podróże małe i duże"
Ważka |
2 komentarze
Smaczna porcja kaszowo-warzywnej dobroci :)
OdpowiedzUsuńPorcja pysznego jedzonka.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.