Jak macie w domu białą kiełbasę i trochę warzyw to danie dla Was, polecam.
Kiełbasiany wieniec z warzywami.
Składniki:
- 300 g białych kiełbasek parzonych
- 2 małe cukinie
- 1 czerwona papryka ramiro
- 2 cebule
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- olej do smażenia
- sól morska
- pieprz
Cebulę pokroiłam w piórka.
Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam warzywa jakieś 5 minut, potem na patelnię włożyłam kiełbaski i smażyłam jeszcze 5 minut aby kiełbaski się dobrze podgrzały.
Polałam całość sosem ostrygowym, posoliłam i oprószyłam pieprzem.
Dobre piwo do kiełbasek będzie akurat.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Jastrzębia Góra |
2 komentarze
Wygląda pysznie, sprawia wrażenie dania sytego i odżywczego.
OdpowiedzUsuńTo prawda, na obiad znakomite.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.