Robi się go błyskawicznie i dlatego przepis podaję aby zaoszczędzić czasu a w rezultacie cieszyć się pysznym dżemem, polecam.
Dżemik ma cudowny kolor i nie traci go podczas gotowania.
Dżem z truskawek, błyskawiczny.
Składniki:
- 700 g truskawek
- 400 g cukru żelującego 1:1 Diamant
Do masy truskawkowej dodałam cukier, wymieszałam i pozostawiłam na 30 minut.
Potem ciągle mieszając doprowadziłam masę do wrzenia i gotowałam 2 minuty.
Przelałam dżem do słoików, zakręciłam nakrętki i ustawiłam do góry nogami do wystygnięcia.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Rzepakowe pole |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.