Budyń tak mi się spodobał że teraz często go robię zmieniając tylko owoce.
Zamiast owoców wystarczy dodać kakao i będzie budyń czekoladowy.
Deser robi się szybko a smakuje wybornie, idealny deser na lato.
Można podawać na zimno i ciepło, polecam.
Budyń wiśniowo - ryżowy.
Składniki:
- 2,5 - 3 szklanki ugotowanego ryżu
- 2,5 - 3 szklanki ciepłego mleka
- 300 g wiśni
- 1/3 - 1/2 szklanki cukru trzcinowego
Ciepły ryż zalałam mlekiem i zmiksowałam na gładki krem, teraz dodałam cukier i wiśnie i ponownie zmiksowałam na gładki budyń.
Podałam ciepły, jest wtedy rzadszy, po schłodzeniu jest gęściejszy.
Smacznego.
Przepis Olga Smile.
"Podróże małe i duże"
Bez lilak |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.