wtorek, 24 maja 2016

Turecka surówka z czerwonej kapusty i selera

Ponieważ dobrych surówek nigdy dość, tym razem zapraszam na smakołyk wprost z Turcji.
Przepis znalazłam u Kasi w jej Kuchni bez granic.
Zapraszam serdecznie, popróbujcie bo pyszna jest.
Turecka surówka z czerwonej kapusty i selera.
             
Składniki:
  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1/2 bulwy selera korzeniowego
  • ok. 200 ml jogurtu naturalnego
  • pęczek szczypioru
  • sól do smaku
Przygotowanie surówki:
  • Kapustę drobno poszatkowałam.
  • Selera obrałam i starłam na tarce jarzynowej, połączyłam z kapustą.
  • Posiekałam szczypior i dodałam do warzyw, wymieszałam, dodałam jogurt i sól do smaku i jeszcze raz wymieszałam.
  • Odstawiłam na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Przepis kuchni tureckiej.
"Podróże małe i duże"
Uroki maja

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger