Przepis znalazłam u Kasi w jej Kuchni bez granic.
Zapraszam serdecznie, popróbujcie bo pyszna jest.
Turecka surówka z czerwonej kapusty i selera.
Składniki:
- 1/4 główki czerwonej kapusty
- 1/2 bulwy selera korzeniowego
- ok. 200 ml jogurtu naturalnego
- pęczek szczypioru
- sól do smaku
- Kapustę drobno poszatkowałam.
- Selera obrałam i starłam na tarce jarzynowej, połączyłam z kapustą.
- Posiekałam szczypior i dodałam do warzyw, wymieszałam, dodałam jogurt i sól do smaku i jeszcze raz wymieszałam.
- Odstawiłam na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Przepis kuchni tureckiej.
"Podróże małe i duże"
Uroki maja |
2 komentarze
Świetna surówka obiadowa, wypróbuję na pewno! :)
OdpowiedzUsuńBędziesz zadowolona.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.