Zimą i tak będę tęsknić za nimi a tymczasem nowe dania powstają.
Tym razem zapiekłam je z wyrazistym w smaku serem gorgonzola, efekt rewelacyjny, polecam.
Szparagi zapiekane z gorgonzolą.
Składniki:
- 1 pęczek szparagów zielonych
- sól
- cukier
- 100 g gorgonzoli z niebieską pleśnią
Szparagi gotowałam 5 minut w lekko posolonej i pocukrzonej wodzie.
Odcedziłam i ułożyłam je w naczyniu do zapiekania.
Gorgonzolę pokruszyłam na szparagi i zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 175 C z opcją grzania góra/dół przez ok. 10 minut aż ser się stopił.
Zajadałam same ale można potraktować danie jako przystawkę.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Kwietny maj |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.